Çimtur’a yakın yerler
Dim Çayı
Dim Çayı üzerinde kurulu Dim Barajının hemen altından başlayarak sahile kadar uzanan bölgede, ırmak kenarındaki piknik alanları, restaurantlar, çay bahçeleri ile turizme hizmet etmektedir. Sıcak havalarda çayın serin suları üzerine kurulmuş platformlarda oturmak, yemek yemek, çay içmek farklı bir ortam oluşturmaktadır.
Onlarca restaurant,kahvaltının yanı sıra, ızgara ve tava olarak hazırlanan taze balıkları ve salataları ile lezzet şöleni sunmaktadır.
Dim Barajının Çimtur’a uzaklığı 45 km, Alanya merkeze uzaklığı yaklaşık 16 km’dir. Sahilde yer alan ana yola ise 9 km uzaklıktadır. Dim Çayının baraj üstünde kalan kısmında rafting yapılmaktadır. Baraja doğru giden yol üzerinde Dim Mağarası yol ayrımı bulunur. Dim Mağarasını ziyaret edip, Dim Çayı vadisini kuşbakışı seyretmek isterseniz bu yolu kullanabilirsiniz.
Alara Çayı
Alara Çayı Toroslar’ın Akdağ ve Kuşak dağlarından doğup yaklaşık 62 km uzunlukta yeşillikler içinden geçip Akdenize dökülen bir çaydır. Çimtur’a 13 km mesafededir.
Çayın geçtiği Alara Bölgesi tarih boyunca birçok denizci toplumun için yerleşim yeri olmuştur. Bizanslılarda, Selçuklularda ve Osmanlı İmparatorluğu zamanında, İpek Yolu üzerinde kervanların duraklama noktası olarak kullanılmıştır.
Alara Çayı’nın üst kısmında rafting ve kano parkuru Güzelbağ beldesinde başlar, Alara Kalesinde biter. Çevresinde bir çok balık lokantası olan Alara Çayında ayrıca piknik, yüzme, yürüyüş, balık avı ve fotoğraf çekme aktiviteleri yapıp Alara Kalesi ve Alara Han’ı gezebilirsiniz. Çayın oldukça serin sularında yüzmek aşırı sıcaklarda ayrı bir keyiftir. Alara Han Alanya’ya yaklaşık 38 km, Side’ye 39 km uzaklıktadır. Bölgede tarih ve doğal güzelliklerle iç içe güzel bir gün geçirebilirsiniz.
İncekum Tabiat Parkı
İncekum Tabiat Parkı Alanya İlçesi, Avsallar beldesinde yer almaktadır. Alanya İlçe Merkezine 24 km,Çimtur’a 8 km. uzaklıktadır. İncekum Tabiat Parkı sahasında kızılçam, palmiye, okaliptüs, zakkum, Kıbrıs Akasyası, defne, sandal ve meşe türü zengin bir ağaç ve bitki topluluğuna sahiptir. Girişi ücretli olan tabiat parkında piknik, çadır kampı, karavan parkı ve kampı, market, çocuk parkı, çadır kiralama, plaj hizmetleri bulunmaktadır.
Manavgat Şelalesi
Manavgat Şelalesi, Antalya İlinin Manavgat İlçesinde Manavgat Çayı üzerinde bulunan ülkemizin en ünlü şelalelerinden birdir. Yılda yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiği Manavgat Şelalesi Çimtur’a 35 km, Manavgat İlçe Merkezine yaklaşık 4 km uzaklıktadır. Şelale Antalya’ya 76 km, Side’ye 8 km, Alanya’ya ise 62 km uzaklıktadır. Manavgat Şelalesi’nin gürül gürül akıp dökülen suları görenleri büyüleyen bir manzara yaratır.
İlçe merkezinin kuzeyinde kalan Manavgat Şelalesi Manavgat Çayının her iki tarafından da ziyaret edilebilmektedir. Fakat esas ziyaret yeri Manavgat Belediyesi tarafından yeni çevre düzenlemesi yapılan ücretli girişe sahip park alanıdır. Çınar ağaçlarıyla kaplı parkta şelaleyi çok iyi görebileceğiniz seyir terasları, restoran, büfe, hediyelik eşya satış yerleri ve tuvaletler bulunmaktadır.
Alanya Seyir Terası
Alanya Belediyesinin düzenlediği seyir terası park alanı denizden 650 metre yüksekliktedir. Ulaşımı asfalt yolla rahat ve kolaydır. Alanya’yı çok geniş açıdan kuşbakışı seyredebileceğiniz güzel bir park, piknik ve dinlenme alanıdır.
Alanya’nın içinde Keykubat Bulvarı (Antalya-Mersin Karayolu) üzerindeki girişten sonra 3 km giderek seyir teraslarına ulaşırsınız.
Seyir terasları bölgesinde oturma alanları, piknik masaları, büfe ve çay bahçeleri vardır. Bu bölgede sabah kahvaltısı çok revaçtadır.
Damlataş Mağarası
Alanya merkezde sahil kesiminde yer alan Damlataş Mağarası 15 bin yıllık bir süreçte oluşmuştur. Sarkıt ve dikitleriyle ziyaretçilerinin büyük ilgisini çeker. İçerisindeki hava sıcaklığı yaz- kış değişmiyor. 1948 yılında liman inşaatında kullanılmak üzere taş ocağı olarak tespit olunan bugünkü yerinde, bir dinamit ateşlenmesi sonucu bulunmuştur.
Astım Hastalığına İyi Geldiği Söylenir. Nem oranının yüzde 90 seviyelerinde ve karbondioksit oranının yüksek olması dolayısıyla astım ve solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelen mağarayı yaklaşık yılda 4 bin astım hastası ziyaret etmektedir.
Astım hastaları mağarada günde 4 saat olmak üzere toplam 21 gün kalıyor. Hastalar, içerideki havanın temiz olduğu ve turistik ziyarete kapalı olduğu 06.00 ile 10.00 saatleri arasında mağarada bulunuyor.
Alanya Kalesi
Alanya Kalesini gezmek için muhakkak önceden planlama yapınız. Geziye liman bölümündeki Kızılkule, Alanya Tersanesi ve Tophaneyi gezerek başlayabilirsiniz. Diğer bir öneri ise yukarıya kaleye araç ile çıkarsanız yürüyerek ininiz.2018 yılından itibaren kale bölgesine Damlataş plajı yakınından teleferik ulaşımı sağlanmaktadır.
Yukarıda Alanya Kalesi üç bölümden oluşmaktadır. Bunlar İçkale, Ehmedek (Ortakale) ve Dış kaledir. Bu bölümler arasında gezerken Akşebe Mescit ve Türbesi, Süleymaniye Cami ziyaret edilmesi gereken eserlerdir.